Változások 2021-től

2021. január 1-jétől változnak a kötelező jótállásra vonatkozó szabályok Magyarországon. Az APPLiA Magyarország Egyesülés célja, hogy a változások minél kevesebb nehézséget jelentsenek a fogyasztóknak, a piaci szereplőknek (kereskedőknek, gyártóknak, szervizeknek) és a hatóságoknak. Ezért hoztunk létre a honlapunkon Új jótállás címmel egy új menüpontot, mely az alábbiak szerint épül fel:

A sajtó és a média képviselőinek figyelmébe ajánljuk Az APPLiA Magyarország álláspontja oldalt, ahol az új, sávos jótállással kapcsolatos álláspontunkat foglaltuk össze.

APPLiA-suli minden pénteken! 2021. január – februárban az APPLiA Magyarország facebook-oldalán minden héten pénteken tájékoztató kisfilmeket teszünk közzé, melyek segítik a gyakorlati kérdések megválaszolását. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A kisfilmek az APPLiA Magyarország YouTube-csatornáján is elérhetők!

Az alábbi képre kattintva megtekintheti az eddigi kisfilmeket!

A kisfilmek fontos gyakorlati kérdéseket tárgyalnak vázlatos, figyelemfelhívó formában. A részletek a Jótállási kisokos oldalunkon érhetők el. Innen tudhatnak meg többet az egyes kérdésekről, témákról.

A Jótállási kisokos oldalon található információk az egyes jogszabályi rendelkezések gyakorlati alkalmazását hivatottak segíteni. Az ezen az oldalon letölthető Jótállási útmutató részletes tanácsokkal szolgál a vonatkozó jogszabályokhoz. Függetlenül attól, hogy a jogszabály hány év kötelező jótállást ír elő, a gyártók vállalhatnak az előírtnál hosszabb jótállást. A Gyártói vállalások címszó alatt az APPLiA Magyarország gyártói által vállalt, a jogszabályi előírásokat meghaladó időtartamú jótállásról találhatnak információkat.

Bár a Jótállási útmutatónak is része, a MINTA jótállási jegy címszó alatt külön közzétettünk egy jótállásijegy-mintát, melyet bármely kötelezett (kereskedő, gyártó) szabadon felhasználhat saját tevékenységéhez.

Az ITM fogyasztóvédelmi honlapját itt érhetik el!

2021-ben is…