Hűtsünk okosabban!

A körforgásos gazdaság égisze alatt 2018 május 30-án hatályba lépett új uniós hulladékgazdálkodási szabályozás felhívja a tagállamokat az élelmiszerhulladékok mennyisége csökkentésének támogatására. Közös célunk, hogy 2030-ra az egy főhöz köthető élelmiszerhulladék a felére csökkenjen, és az élelmiszerlánc minden szereplőjénél kevesebb legyen a pazarlás.

Hazánkban is számos cikkben olvashatunk arról, fejenként mennyi ételhulladék kerül a kukába évente. Ugyanakkor számos jó kezdeményez is célozza, hogy a helyzet javuljon: a 2016-ban az EU LIFE program támogatásával indult Maradék nélkül elnevezésű kampány célja például, hogy 2020-ra 8%-kal csökkenjen a háztartások pazarlása.

A jó példák sorát gazdagította az APPLiA Magyarország is a Hűtsünk okosabban! programmal. Az élelmiszerpazarlás ugyanis nagymértékben köthető a nem kellően tudatos és/vagy nem jól tervezett hűtő- és fagyasztó-használathoz. Így a 2019-es egész éves kampány központi elemét az okos hűtőhasználat adta, de természetesen ehhez kapcsolódóan az okosan tervezett bevásárláshoz kapcsolódó tanácsok, valamint az élelmiszer-maradékok felhasználásáról szóló tippek és a javaslatok is helyet kaptak az üzenetek között.

A kampány részét képezte az APPLiA Magyarország 2019-es naptára és ezt felhasználó facebook-kampánya, mely hetente egy kreatív fotóval és egy hozzá kapcsolódó üzenettel, javaslattal, tippel látta el a közönséget.

 

Kíváncsi, hogyan készült a naptár?

Kattintson a képre a fotózásról készült werkfilm megtekintéséhez!

Kampányunkról az Ozone Network Revolúció Magazinja is készített egy kisfilmet, melyet itt megtekinthetnek!

Kövessenek minket a facebook oldalunkon!

Cikkünk a SZÉPLak magazin decemberi számában