Egyesülésünk

Az APPLiA Magyarország Egyesülés a hazai elektroniakaikészülék-gyártókat tömörítő szakmai szövetség, mely jelenleg 15 céget és több mint 25 vezető háztartásigép-márkát képvisel.

2004. szeptember 21-én CECED Magyarország Háztartásigép-gyártó és -forgalmazó Érdekérvényesítő és –képviselő Egyesülés néven alapítottuk meg szervezetünket, akkor tizenegy háztartási készülékeket gyártó és forgalmazó cég nevében.

Tíz évvel később, a 2014. december 10-én megtartott taggyűlésünk arról határozott, hogy 2015. január 1-jétől ne csak háztartásigép-gyártó és –forgalmazó vállalatok lehessenek a CECED Magyarország Egyesülés tagjai, hanem bármilyen, elektronikai készüléket (pl. háztartási, szórakoztató elektronikai, IT, világítástechnikai) gyártó és forgalmazó cég tagként csatlakozhat a szervezetünkhöz.

A CECED Magyarország teljes neve ennek megfelelően CECED Magyarország Elektronikaikészülék-gyártó Érdekérvényesítő és –képviselő Egyesülésre változott.

2018. március 21-én, összhangban az európai szervezetünkkel, mi is nevet váltottunk. Nemzetközi szervezetünk APPLiA Europe néven, mi pedig APPLiA Magyarország Egyesülés néven, nagy lelkesedéssel és lendülettel nézünk a jövő elé!

Az évek során több gyártó is csatlakozott hozzánk, jelenleg 15-en vagyunk.

Ismerje meg tagjainkat!

Az APPLiA Europe

Szervezetünk tagja az európai háztartásigép-gyártó és forgalmazó vállalatok európai érdekképviseleti szervezetének, az APPLiA Europe-nak is. A szervezet, korábbi nevén a CECED – Conseil Européen de la Contruction d’appareils Domestiques (Európai Háztartásigép-gyártók Tanácsa) 1958-ban jött létre. 1997 óta a szervezet Brüsszelben képviseli tagjainak érdekeit az európai intézményekben. Az iparág 200 ezer főt foglalkoztat közvetlenül és évente 35 milliárd euro forgalmat bonyolít. A tagok nagyháztartási gépeket (pl. hűtőgépeket, mosógépeket, tűzhelyeket, mosogatógépeket), háztartási kisgépeket (pl. konyhai robotgépek, porszívók), valamint fűtő- és hűtőkészülékeket gyártanak és forgalmaznak, elsősorban háztartási használatra.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen nagy múlttal rendelkező, elismert európai szervezet tagjai lehetünk!

Ismerje meg az APPLiA Europe-ot!

Szervezeti felépítésünk

Egyesülésünk legfőbb szerve a taggyűlés, mely évente kétszer, májusban és decemberben tart rendes ülést.

Szervezetünk vezetését az igazgató látja el, akit a tagok képviselőiből egy vagy két évente rotációs alapon a taggyűlés választ. 2020. július 1-je óta Gerzsei Attila (Hisense Europe, Group Szerviz- es Ügyfélszolgálati Igazgató) tölti be a tisztséget.

Az operatív irányításért 2005. január 1-től az APPLiA Magyarország egyetlen munkavállalója, Mészáros Fanni cégvezető felelős.

A szakmai tevékenységet a tagok egyes munkavállalóiból – és esetileg meghívott külső szakemberekből – álló munkacsoportok segítik.

Ismerje meg szervezetünk igazgatóját és szervezetünk cégvezetőjét!

Működésünk

Működésünk szervezeti formájaként az egyesülést választottuk. Bár a jogi szabályozás alapján az egyesülés gazdasági társaságnak minősül, a gyakorlatban valójában ugyanolyan nonprofit módon működünk, mint egy egyesület. Ez azt jelenti, hogy költségeinket a tagok éves tagdíjfizetéséből finanszírozzuk, valamint vállalkozói tevékenységet csak és kizárólag másodlagosan, a szervezet elsődleges célját, a szakmai érdekképviseletet kiegészítve végezhetünk és végzünk.

Ha az év végén az éves tagdíjakból vagy egyéb bevételekből marad egy kis tartalékunk, akkor az a következő évi költségvetés terheit enyhíti, vagyis ezt nem osztjuk fel a tagok között, hanem a következő évi költségeinket finanszírozzuk belőle.

Tevékenységeink

Az év során sok szakmai területtel foglalkozunk, és sok programban veszünk részt.

Szakmai területeink

Jelenleg az alábbi, fő szakmai területekkel foglalkozunk:

  • Elektronikai hulladékok
  • Energiahatékonyság
  • Körforgásos gazdaság
  • Új jótállás (2021)

Ezekben a szakmai kérdésekben igyekszünk :

  • egyrészt a minisztériumok, hatóságok vagy akár az uniós szervek munkáját szakmai információkkal segíteni, együttműködni az uniós és a hazai szabályozások kidolgozásában;
  • másrészt olyan szakmai ismertetőket készíteni, melyek bárki által könnyen megismerhetővé, átláthatóvá teszik az adott szakterületre vonatkozó gyakorlatot és szabályozásokat.

Reméljük, hogy a honlapunkon található információkat hasznosnak és érdekesnek fogják találni!

Programjaink

Jelenleg az alábbi programokon dolgozunk vagy veszünk bennük részt szakmai együttműködő partnerként:

Programjaink kidolgozása során az együttműködés és az összefogás elve vezérel bennünket. Igyekszünk „kitekinteni a házunk tájáról”, és olyan megoldásokat kitalálni, melyekben minden érintett szereplő megtalálja a maga számítását. Hisszük, hogy bizonyos célokat együtt könnyebben érhetünk el, sőt, bizonyos célokat csak együtt érhetünk el!

A XXI. század szereplőinek számos új kihívással kell szembesülniük. Persze mindenkinek megvannak a maga kihívásai: a fogyasztóknak, a piaci szereplőknek csakúgy, mint a jogalkotóknak. De valahol mindannyian ugyanannak a nagy rendszernek a szereplői vagyunk, amit úgy hívnak, hogy a fogyasztói társadalom. Ma a fogyasztói társadalmat szinte mindenki bírálja, ugyanakkor – valljuk be őszintén – szinte mindenki élvezi az előnyeit is.

Programjainkkal szeretnénk új utakat nyitni. Új utakat az egymás megértése, a közös célok érdekében való közös fellépés és a fenntarthatóság irányába.

Reméljük, hogy Önök is velünk tartanak ezen az úton!

Impresszum

A honlapon található tartalmakat cégvezetőnk, Mészáros Fanni írja, szerkeszti. Önéletrajza itt letölthető!

Az APPLiA Magyarország publikációiban a szakmaiság és a versenysemlegesség alapelveit követi.

Szakmaiság

Figyelmet fordítunk az adott téma szakmailag komplex bemutatására. Ez azt jelenti, hogy egy-egy téma körbejárásakor az a célunk, hogy a lehető legtöbb szakmai információt megosszuk az Olvasóval, kiemelve adott esetben az előnyöket és a hátrányokat is. Soha nem próbáljuk az Olvasót egyik vagy másik konkrét megoldásra, választásra rábeszélni, pusztán minél hasznosabb tudásbázist kívánunk nyújtani, a döntés meghozatalát segítendő.

A szakmai cikkek az illetékes szakértő kollégák bevonásával készülnek, az ő jóváhagyásukkal kerülnek publikálásra.

Amennyiben egy cikk vagy tanulmány megírásához szakmai anyagok kerülnek felhasználásra, ezek mint Felhasznált irodalom megjelenítésre kerülnek a cikk/tanulmány végén.

Versenysemlegesség

Az APPLiA Magyarország Egyesülés működésének kiemelt alapelve a versenysemlegesség. Ezért márkapreferenciát, konkrét vásárlási döntésekre irányuló javaslatot még közvetetten sem képvisel a szervezet. Ez az alapelv is garancia arra, hogy az Olvasót döntéseiben semmilyen irányban nem szeretnénk befolyásolni, sem márkákkal, sem a piacon egymással versengő technológiákkal kapcsolatban.