Adományozás

Az elmúlt évek csereprogramjai során mindig gondoltunk azokra, akiknek jól jön a segítség: a rászoruló családokra, családokat támogató intézményekre, kórházakra.

2014-ben 20 darab energiatakarékos hűtőt, 2015-ben 15 db korszerű mosógépet adományoztunk az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével rászoruló csalá­doknak és rászorulókat segítő otthonoknak. 2016-ban pedig a budapesti Szent Margit Kórház Fogadj örökbe egy helyiséget! támogatási felhívására jelentkezve lecseréltük a kórház legöregebb 14 hűtőjét takarékos, új készülékekre.

A rászorulókat segítő szervezetek jelzéseiből és az APPLiA Magyarországhoz érkező adománykérésekből egyértelműen látjuk, hogy lenne igény további segítségre, akkor is, ha nem vadonatúj készülékekről lenne szó.

Azt találtuk ki, hogy megnézzük, vajon a  csereprogramokban leadott mosógépek közül ki tudunk-e választani olyan, még jó állapotban lévő készülékeket, melyek kisebb, gazdaságosan elvégezhető felújítási munkálatokat követően alkalmasak lehetnek arra, hogy a nagyon régi, energiafaló mosógépeket még jó ideig hatékonyan helyettesítsék.

Reméljük, hogy az egyik közeljövőben megrendezésre kerülő csereprogramban kezdeményezésünkre nyitottak lesznek a program szervezői és sikerrel járunk: sok családhoz, családokat segítő intézményhez kerülhet majd adományként felújított mosógép!

Nem utolsósorban további energiamegtakarítással járulhatunk hozzá az Otthon Melege Program sikeréhez, valamint a körforgásos gazdaság megvalósításához!