Hamarosan végeznek az első diákok az új szerelőképzésen

Az APPLiA Magyarország szakmai munkacsoportja által az elmúlt években kidolgozott Háztartásigép-szerviz szaktechnikus képzés először 2018 szeptemberében a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye szervezésében indult el (Liska szakiskola). A tanév során a diákok és tanárok munkáját az APPLiA Magyarország tagvállalatainak szervizvezető kollégái (Madarász Tamás – Gorenje Magyarország Kft.; Ali László – Electrolux Lehel Kft.; Svertecki László – Whirlpool Magyarország Kft.; és  Vadai Tibor – BSH Kft.), továbbá egy új, korszerű szakkönyv segítette. A gyakorlati foglalkozásokat Szentandrássy Ferenc tartotta a jászfényszarui Rimóczy kastély épületében, a helyi önkormányzat támogatásával. Az elméleti tananyaggal a Liska szakiskola igazgatója, az APPLiA Magyarország felnőttképzési szakértője, Halász Péter és Halászné Sisa Szilvia  óráin ismerkedtek meg a tanulók. A 11 lelkes és tehetséges diák május 21-én gyakorlati vizsgát tett, és örömmel jelentjük, hogy minden diák jeles eredménnyel végzett. Az eseményen részt vett Madarász Tamás, a képzéshez készített szakkönyv szerzője is, aki ezekkel a gondolatokkal számolt be az élményeiről:

“Életem egyik legcsodálatosabb napja volt ez a nap! Nagyon büszke vagyok a diákokra, mert kiválóan teljesítették a vizsgafeladatokat. Fantasztikus érzés volt számomra, hogy szinte szó szerint hallottam vissza a saját gondolataimat, melyeket leírtam a könyvben. Meg kell hogy mondjam, a képzésen végző fiatal kollégák – mert most már megérdemelten hívhatom így őket – a most megszerzett korszerű ismeretekkel és a fiatalos lendületükkel felvértezve komoly kihívást és versenyt fognak jelenteni a piacon jelenleg dolgozó szerelőknek. Kívánom nekik, hogy leljenek legalább annyi örömet ebben a szakmában, amennyit nekem jelentett részt venni az oktatásukban!”

A diákok számára a tanév május 31-én a szóbeli vizsgával és a bizonyítványosztással ér véget.

Köszönjük az APPLiA Magyarország és tagjai kollégáinak, és a Liska szakiskola tanárainak a munkáját, továbbá Jászfényszaru Önkormányzatának, kiemelten is Győriné Czeglédi Márta Polgármester Asszony támogatását, végül, de nem utolsó sorban a diákok elkötelezettségét. Nélkülük ez a képzés nem jöhetett volna létre.

A képzésről olvashatnak a Liska szakiskola “50 éves a szakképzés – 1969-2019” című kiadványában   is, fogadják szeretettel!

Eseményeinket, így a szerelőképzési program aktualitásait pedig a facebook-oldalunkon követhetik.