Szakmák éjszakája a Mechatronikai Szakgimnáziumban

Idén április 13-án, pénteken került sor a  mostanra hagyománnyá váló Szakmák éjszakája programsorozat megrendezésére. Ebből az alkalomból az APPLiA Magyarország Egyesülés szerelőképzési munkacsoportja a Mechatronikai Szakgimnáziumba látogatott.

A Szakmák éjszakája rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatalok számára az egyes szakmák megismerésére. Országszerte sok szakgimnázium és szakközépiskola csatlakozik minden évben ehhez a programhoz, és bemutatkozási lehetőséget kínálnak az egyes szakmák képviselőinek.

Így jutott el idén az APPLiA Magyarország a Mechatronikai Szakgimnáziumba, ahol Ali László (Electrolux Lehel Kft.) és Madarász Tamás (Gorenje Magyarország Kft.) szervizvezető kollégák az okos háztartási gépek világába kalauzolták el a lelkes és érdeklődő közönséget. Beavatták őket például a indukciós főzés és a no-frost hűtés rejtelmeibe, de arról is meséltek, hogy kerülhet hűtőgép a legkorszerűbb szárítógépekbe, továbbá hogyan irányíthatjuk a legújabb fejlesztésű robotporszívót egy applikáció segítségével akár távolról is.

Az APPLiA Magyarország tervei szerint a Mechatronikai Szakgimnázium lehet az egyik helyszíne az egyesülés szakmai munkacsoportja által kidolgozott modern szemléletű, a fiataloknak egy új életpálya-modellt kínáló Háztartásigép-szerviz szaktechnikus képzésnek, melynek tervezett indulása a 2018/19-es tanév. A képzés a budapesti helyszín mellett Jászfényszarun, az önkormányzat tulajdonában levő Rimóczi kastély épületében is indul szeptemberben. Az iskolarendszerű oktatáson túl mindkét helyszínen hamarosan felnőttképzési formában is várja az egyesülés az érdeklődő és megfelelő alaptudással rendelkező szakembereket.

S hogy milyen érdekes kihívásokat és lehetőségeket tartogat ma a háztartásigép-szerelő szakma a fiatalok számára, arról Madarász Tamás mesélt az Ozone Network Revolúció című műsora stábjának.

(Az APPLiA Magyarország szerelőképzési programjáról és a Szakmák éjszakája rendezvényről szóló kisfilm május 6-án, vasárnap 14.30-kor kerül adásba az Ozone Network csatornán. Ismétlési időpontok: május 6., 23.30; május 12., 10.00; és május 13., 10.00).

Kapcsolódó tartalom: