Felújított mosógépek rászorulóknak

Az idei csereprogram keretében a CECED Magyarország Egyesülés mosógépek felújítását és adományozását tervezi.

Bár az idei csereprogramban (HGCS 2017) is jelentős, akár 45.000 Ft összegű támogatás is kapható egyes háztartási nagygépek cseréjéhez, vannak olyan családok, akik még ilyen nagymértékű támogatás esetén sem tudják régi, energiafaló készülékeiket lecserélni, mert nem tudják az önrészt kifizetni.

Az elmúlt három év csereprogramjai során a CECED Magyarország gondolt azokra, akiknek jól jön a segítség: a rászoruló családokra, családokat támogató intézményekre, kórházakra.

2014-ben 20 darab energiatakarékos hűtőt, 2015-ben 15 db korszerű mosógépet adományozott az egyesülés az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével rászoruló csalá­doknak és rászorulókat segítő otthonoknak. 2016-ban pedig a budapesti Szent Margit Kórház Fogadj örökbe egy helyiséget! támogatási felhívására jelentkezve lecserélték a kórház legöregebb 14 hűtőjét takarékos, új készülékekre.

A rászorulókat segítő szervezetek jelzéseiből és a CECED Magyarországhoz érkező adománykérésekből egyértelműen látható, hogy lenne igény további segítségre is, akkor is, ha nem vadonatúj készülékekről lenne szó.

A gyártók a 2017-ben kezdődő csereprogram keretében azt tervezik, hogy a leadott mosógépek közül kiválasztanják azokat a még jó állapotban lévő készülékeket, melyek kisebb, gazdaságosan elvégezhető felújítási munkálatokat követően alkalmasak lehetnek arra, hogy a nagyon régi, energiafaló mosógépeket még jó ideig hatékonyan helyettesítsék.

Remélik, hogy sikerrel járnak, és sok családhoz, családokat segítő intézményhez kerülhet majd adományként felújított mosógép!

Nem utolsósorban további energiamegtakarítással is hozzájárulhatnak az Otthon Melege Program sikeréhez, valamint a körforgásos gazdaság megvalósításához!